
گروه فرهنگی «سراج24»، در روز های ابتدایی که قرار بود شبکه ای با عنوان نشاط و سرگرمی به سیستم دیجیتال صدا و سیما اضافه شود بحث ها در رابطه با محتوای برنامه های این شبکه بر سر زبان ها افتاد و یکی از اصلی ترین انتقاداتی که به آن وارد می شد عدم برنامه ریزی واضح و روشن برای اجرا برنامه های آن در ایام سوگواری رسمی بود .
به طور کلی این شبکه ماموریت پیدا کرده تا با پخش برنامه های شاد و سرگرم کننده نبض مخاطب را در دست گیرد و خانواده ها را از چنگال بشقاب های ماهواره در پشت بام نجات دهد اما به نظر می رسد بحران عدم برنامه ریزی مناسب برای این شبکه کار را به نوعی از بی محلی به ازرش های مردم ایران رسانده است .
چندی پیش زمانی که از یکی از مدیران رسانه ملی درباره چگونگی تغییر رویکرد این شبکه به ظاهر طنز در ایام سوگواری توضیح می داد با این سخنان فعالیت شبکه نسیم در ایام محرم را توجیه کرد: مدیر شبکه نسیم سیما در گفتگو با روابط عمومی سیما در توضیح چگونگی تغییر رویکرد شبکه نسیم در ایام محرم گفت: شبکه های سراسری در این ایام ، طبق روال به پخش برنامه های عزاداری و ذکر مصائب اهل بیت می پردازند در حالی که مخاطب نیازمند تنوع و تفاوت در برنامه هاست. پ
وی افزود : بر همین اساس و برای هرچه کمتر کردن فاصله با مخاطبان ، انواع متفاوت و متنوعی از برنامه ها را برای پخش در این ایام تهیه کرده ایم و بینندگان می توانند شاهد برنامه های جذاب و سرگرم کننده باشند.
کرمی در توضیح تفاوت عملکرد شبکه نسیم در این ایام گفت ، موسیقی نسیم در این مدت سنگین خواهد شد، یعنی موسیقی تند و ریتمیک و شاد نداریم اما موسیقی مان فقط موسیقی عزا هم نیست و از موسیقی آرام و سنگین به ویژه در حوزه موسیقی پاپ استفاده خواهیم کرد.
براستی بازپخش سریال های های کمدی هرچند مقبول و با سابقه پخش چندباره از شبکه های تازه تاسیسی مانند آیفیلم، تماشا و شبکههای استانی چه جذابتی برای مخاطبان و به خصوص قشر جوان دارد !
هرچند خبر حضور کمدین ها در برنامههای این شبکه و ساخت آیتم های کمدی و طنزگونه از این شبکه به گوش میرسد اما پخش سرالبهای تکراری و فیلمهای «مستر بین» ما را کمی به این شبکه ناامید میکند.
در هفتههای اخیر به واسطه حضور در چند جشنواره استانی در شهرهای اصفهان و همدان با برنامه سازان این شبکه مواجه شدم که دوربین به دست در بین مردم و مهمانان جشنواه می گشتند و از آنها می خواستند یک لطیفه تعریف کنند و بعد بلند به آن بخندد تا آن را در شبکه نسیم، به نمایش درآورند. جالب است که این نهایت خلاقیت برنامه سازان احتمالی این شبکه است چرا که در طول برگزاری این دو جشنواره، بیش از ده جوان دوربین به دست به سمت من آمدند و خواستار تعریف یک جک رو به دوربین شدند!
حال اگر از بحث با فایده یا بی فایده بودن این شبکه و خلاقیت های احتمالی برنامههای آن بگذریم و فرض را بر موفقیت صددرصدی آنها و سرال های احتمالی (با وعده ساخت چندین سرال جدید، فقط مخصوص این شبکه) بگذاریم، با یک پرسش مواجه می شویم که برنامههای این شبکه در ایام سوگواری ماه محرم و سایر عزاداریها چه خواهد بود. آیا این برنامه های این شبکه تعطیل خواهد شد یا اینکه این شبکه به پخش ویژه برنامه های مذهبی روی خواهد آورد!؟
در روزگاری که تیتراژهای معمولی سرالیها و برنامههای منظمی مانند نود، در ایام ماه محرم و اربعین با یک موسیقی معمولی و آرام شروع و تمام میشود چگونه میتوان انتظار فعالیت یک شبکه مستقل در حوزه کمدی و طنز داشت!؟
درست همین بی برناگی مدیران رسانه ملی در راه اندازی شبکه های زنجیره ای کار را به جایی می رساند که در هفته گذشته در لابه لای عوض کردن کانال ها درست در روز شهادت حضرت امام زینالعابدین(ع) با یک رویداد تقریباً «بیسابقه» روبهرو میشدید؛ آنکه تنها یک شبکه یادش رفته در روز شهادت قرار داریم و نه تنها روال عادیاش حفظ شده، بلکه بر منوال همیشگیاش در حال پخش قطعههای کمدی است!